Ska Viberg hyra in en mental coach på nytt?

Blogg

Precis som förra säsongen kommer årets första derby mellan FBC Kalmarsund och Craftstadens IBK ganska tidigt på säsongen – i oktober månad. FBC vände på sin fjolårssäsong när laget körde över Oskarshamnsklubben med 6-1 i Kalmar sportcenter då.

Craftstaden ser ut att ha tagit ytterligare kliv i inledningen nu och kommer till Kalmar med tre raka trepoängare i ryggsäcken och den allmänna känslan är att det blir en tuffare match den här gången. Och det bör vara något som oroar nye FBC-tränaren Emil Stille en aning i kväll. För Kalmarsund har varit allt annat än starkt när matcherna ska avgöras sent.

FBC har, om vi räknar med förra säsongens tre sista playoffmöten med Örebro, förlorat fyra matcher av fyra möjliga som har gått till förlängning och straffar. De två senaste har kommit i den här allsvenska inledningen, båda på bortaplan mot Visby respektive Karlstad.

Visst, det handlar om tillfälligheter och små marginaler men det säger också lite om den mentala FBC-styrkan i utsatta lägen. Matchvinnare som Kim Nilsson, Marcus Johansson, Tim Nyander, Simon Nilsson, Johan Wittberg och William Larsson ska kunna bidra så att vinsterna i förlängning är fler än förlusterna i den spelformen.

FBC har jobbat lite sporadiskt med en mental tränare tidigare. Det kanske är dags för nye klubbchefen Per Viberg att hyra in en sådan på nytt?